Meghalt a polgármester, új francia zászló

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Orsolyákat. A latin eredetű név jelentése ló, paripa, medve.

 

Ma adják át a kórház hotelszárnyát.

 

Október 21-én e napon történt: 1520–ban Magellán megérkezik a Tűzföldre. 1790–ben Franciaország hivatalos zászlaja lesz a ma is használt trikolor. 1879-ben Edison bemutatja az első izzólámpát. 1941–ben e napon született Jankovics Marcell rajzfilmrendező, 1950-ben Toller László, Pécs elhunyt polgármestere.

 

Ma van az Földünkért világnap.

 

Várható időjárás térségünkben: borult, 19 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1908-ban mérték Sopronban, ahol -10,0 C° volt. A legmelegebbet, 25,6 C°-ot Baján regisztrálták 1935-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudta, hogy a Föld legmagasabb élő organizmusa egy “Sherman Tábornok” névre keresztelt fa, amely az amerikai Sequoia Nemzeti Parkban található? A magassága több, mint 91 méter, a legszélesebb átmérője, pedig meghaladja a 12 métert.