Megkezdődött a kültéri gyermekbirodalom tesztüzeme

Életmód - szerző: HH

A harkányi iskolások részvételével kezdődött meg csütörtökön a kültéri gyermekbirodalom engedélyezési eljárásának legélvezetesebb része, a terheléses próba. A tesztet hamarosan egy nagyobb próbaüzem követheti.

 

A Kitaibel Pál Általános Iskola négy osztálya, összesen mintegy száz fő vehette elsők között birtokba a három szinten elhelyezkedő négy medencét, mely összességénen több mint ötszáz négyzetméternyi vízfelülettel bővíti hamarosan a harkányi strand szolgáltatásait.

 

A terheléses próba után a vízből vett mintákat analizálják, és ha minden megfelelőnek bizonyul jövő hét végén egy sokkal nagyobb, háromszáz fő részvételével zajló tesztre is sor kerülhet.

 

Az engedélyezési eljárásnak szigorú szabályai és mérföldkövei vannak, ilyenek például a terheléses próbák, melyek – kiváltképp gyerekek részvételével – csak a kedvező időjárás beköszöntével kezdődhettek el.

 

Mint Szilágyi Tibor, a fürdő igazgatóságának tagja jelezte, a kültéri gyermekbirodalmat a szükséges engedélyezési folyamat után, de legkorábban a nyári szünet kezdetére vehetik birtokba a strand vendégei.