66 ezer diák vizsgázott

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

480 intézményben tartották a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező összesen 66 ezer diák számára.

 

 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint idén 480 intézmény 499 vizsgahelyszínen tart központi írásbeli felvételi vizsgát. A 9. évfolyamra 458, a hat évfolyamos gimnáziumba 74, a nyolc évfolyamos gimnáziumba 54 helyen szerveznek írásbeliket. A kilencedik évfolyamos írásbelire történő jelentkezések száma közel 53.800, a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 6.700, a nyolc évfolyamoson közel 5.300 diák vett részt.

 

A központi írásbelihez külön-külön feladatlapok készültek az egyes intézménytípusba jelentkezők számára, amiket évfolyamok szerint külön-külön megszervezett bizottságok készítettek. Magyar nyelvből és matematikából a központi feladatsorok elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mértek, hanem azokat az eszköztudás körébe tartozó képességeket és készségeket, amelyek a középiskolában való eredményes továbbtanuláshoz szükségesek.