Mi történt a szülinapodon?

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Norberteket és Cintiákat. A Norbert német eredetű, jelentése északi fény. A görög Cintia jelentése Cynthus hegyén született.

 

Június 6-án történt: 1944–ben ezen a napon történt a normandiai partraszállási hadművelet első napja, a „D-day”. 1799-ben e napon született Alekszander Puskin, orosz költő, író, drámaíró, 1859–ben Bánki Donát gépészmérnök, feltaláló, 1875-ben Thomas Mann, Nobel-díjas német író, 1886–ban Bajcsy-Zsilinszky Endre politikus és újságíró. 1961–ben meghalt Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, 2011–ben Shrek Új-Zéland nemzeti ikonja, egy juh.

 

Várható időjárás térségünkben: enyhén felhős, 26 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1918-ban mérték Debrecenben, ahol 0 C° volt. A legmelegebbet, 35,1 C°-ot Bácsalmáson regisztrálták 1998-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy a Hold térfogata ugyanakkora, mint a Földön a Csendes-óceán térfogata?


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.