Milliárdos keretből kapnak támogatást a Tourinform irodák

Gazdaság - szerző: HH

Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány a hazai Tourinform irodák infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére. Az országszerte mintegy 90 irodát érintő programra május 15-től jelentkezhetnek a fenntartók.

 

Tourinform iroda Harkányban

 

Azok az irodák, amelyek korábban nem részesültek támogatásban belsőépítészeti, épületgépészeti és energetikai felújításokra pályázhatnak, megújíthatják irodai környezetüket, akadálymentesített fogadótereket, munkaállomásokat alakíthatnak ki. A várhatóan 20-25 iroda megújulását irodánként 35 millió forint segítheti.

 

A korábbi években megújult és egységes arculattal rendelkező Tourinformok közül – amilyen a harkányi is – tíz-tizenöt iroda kérhet 10 millió forint támogatást. Ezt a látogatóforgalom, valamint az e-mail-es és telefonos ügyfélkezelések számának emelésére kapják. Ezek az irodák az összeget új szolgáltatások kialakítására is fordíthatják, amely a területen működő turisztikai szolgáltatókkal való kapcsolat élénkítését és a térségi keresztpromóciót segíti.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.