Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Konstantinokat. A latin eredetű név jelentése Constantinus családjához tartozó, szilárd, állhatatos, következetes.

 

Május 21-én e napon történt: 1851-ben Ausztráliában először találnak aranyat. 1904–ben megalapítják a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget. 1980–ban bemutatják a Csillagok háborúja – A Birodalom visszavág filmet. 1927–ben e napon született Zwack Péter üzletember, politikus, volt országgyűlési képviselő, 1966–ban Frei Tamás újságíró, riporter. 1916-ban meghalt Görgey Artúr.

 

Ma van a magyar honvédelem napja, 1849-ben e napon foglalta vissza Görgey Artúr csapataival Budát háromhetes ostrom után.

 

Várható időjárás térségünkben: napos, 27 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1952-ben mérték Pécsen, ahol -2,6 C° volt. A legmelegebbet, 35,0 C°-ot Egerben regisztrálták 1920-ban.

 

Napi cikkeinkből kiderül, hogy miért nincs traffipax és meddig marad ez így, valamint elmondjuk, mi fog történni hétvégén.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudtad, hogy az asztácium a legritkább elem, amely természetes formában fordul elő a Földön? Kevesebb, mint 1 gramm található belőle a földkéregben.