Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Tímeákat és Irmákat. A görög-magyar eredetű Tímea jelentése jó, tisztelet. A német Irma neve az Irmin germán istenség nevéből származik.

 

Mai program: este a fröccsligetben Rudán Joe, Kalapács József, Garden.

 

Május 3-án történt: 1899–ben megalapítják a Ferencvárosi Torna Clubot (FTC). 2000–ben az Amerikai Egyesült Államokban útjára indul a geocaching játék. 1965-ben e napon született Bódi László (Cipő) rockénekes, zeneszerző, dalszerző, a Republic együttes énekese, 1969–ben Hajós András énekes, zenész. 1270–ben meghalt IV. Béla, az országépítő, 1908–ban Türr István katonatiszt, olasz királyi altábornagy, az olasz szabadságharc tábornoka, Giuseppe Garibaldi harcostársa.

 

Ma van a nemzetközi sajtószabadság és a Nap napja.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, zivatarokkal, 22 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2007-ban mérték Zabaron, ahol -5,6 C° volt. A legmelegebbet, 32,6 C°-ot Szolnokon regisztrálták 2012-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy az asztácium a legritkább elem, amely természetes formában fordul elő a Földön? Kevesebb, mint 1 gramm található belőle a földkéregben.