Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Bulcsúkat. A név magyar eredetű, jelentése búcsú, vérszerződésben vért kibocsátó, vért keverő.

 

Június 4-én történt: 1896-ban Henry Ford először tesztelte sikeresen a járművét Detroit utcáin. 1912–ben Kovács Gyula képviselő a Parlamentben pisztollyal merényletet kísérel meg Gróf Tisza István miniszterelnök ellen. 1917-ben először adnak át Pulizer-díjat. 1961–ben e napon született Gyurcsány Ferenc, 1798-ban meghal Casanova.

 

Ma, a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján van a Nemzeti összetartozás napja. Szintén ma van az erőszak gyermekáldozatainak világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1962-ben mérték Lentiben, ahol -0,4 C° volt. A legmelegebbet, 36,0 C°-ot Egerben regisztrálták 1927-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy Casanova egyik nagy szerelmét Henriette-nek hívták, aki egy magyar katonatiszt kedvese volt?


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.