Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel ünnepel együtt? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Barnabásokat. Az arameus eredetű név jelentése a vigasztalás fia, a prófétai ígéret fia.

 

Június 11-én történt: 1982–ben bemutatják az E.T. című amerikai sci-fit. 1864–ben e napon született Richard Strauss német zeneszerző, 1910-ben Jacques-Yves Cousteau francia tengerkutató. 1979-ben meghalt John Wayne amerikai színész, a western filmek legendás alakja.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, majd borult, záporokra, zivatarra kell számítani, 34 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2006-ban mérték Bátaapátiban, ahol 4,1 C° volt. A legmelegebbet, 36,9 C°-ot Felcsúton regisztrálták 2003-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudta, hogy 1938-ban a Time Magazin Adolf Hitlert választotta az év emberének? 2014-ben pedig nem sokkal az után, hogy Oroszország megszállta a Krím-félszigetet, Putyint jelölték a béke Nobel-díjra.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.