Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Antalokat és Anetteket. A héber-francia Anett jelentése kegyelem, Isten kegyelme, kellem, báj, kecsesség. Antal latin eredetű név, jelentése herceg, fejedelem.

 

Június 13-án történt: 1707-ben megfosztják trónjuktól a Habsburgokat. 1900-ban Kínában kitör a boxer-lázadás az európaiak ellen. 1912-ben Albert Berry végrehajtotta az első sikeres ejtőernyős ugrást repülőgépről. 1941–ben Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas biokémikus bejelenti találmányát a nagy C-vitamin tartalmú készítmények előállítására.

 

Ma van a magyar feltalálók napja.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte borult, záporokra, zivatarra kell számítani, 29 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1974-ben mérték Kékestetőn, ahol 1,8 C° volt. A legmelegebbet, 36,9 C°-ot Kecskeméten regisztrálták 2000-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudta, hogy a háború szava a szanszkrit nyelvben az jelenti: vágyakozás több tehénre?


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.