Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Rafaeleket. A héber eredetű név jelentése Isten meggyógyít.

 

Június 20-án történt: 1945-ben Elfogadják az ENSZ alapokmányát. 1963–ban a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok megállapodása a Kreml és a Fehér Ház közti forró drótról. 1967–ben e napon született Nicole Kidman ausztrál származású amerikai színésznő. 1919–ben meghalt Csontváry Kosztka Tivadar festőművész.

 

Ma van a menekültek világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, zápor előfordulhat, 25 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1902-ben mérték Nyíregyházán, ahol 3,5 C° volt. A legmelegebbet, 37,0 C°-ot szintén Nyíregyházán regisztrálták 1908-ban és 2013-ban Budapesten.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy a heroin eredetileg a Bayer nevű gyógyszergyár védjegye volt? Így nevezték el az általuk gyártott morfiumot.