Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Pétereket és Pálokat. A héber-görög-latin eredetű Péter jelentése kőszikla, orvos, gyógyító, jövendőmondó. A latin Pál jelentése kicsi, kis termetű férfi.

 

Június 29-én történt: 401 éve, 1913-ban Londonban leégett Shakespeare eredeti Globe Színháza. 1995-ben először csatlakozott űrrepülőgép az orosz MIR űrállomáshoz. 1879–ben e napon született Móricz Zsigmond író, 1900–ban Antoine de Saint-Exupéry francia pilóta és író, 1951–ben Don Rosa, a ma élő legnagyobb Donald kacsa-rajzoló.

 

Ma van a nemzetközi Duna-nap, a magyar szabadság napja és az aratás hagyományos kezdőnapja. Ma ünnepeljük a design világnapját is.

 

Várható időjárás térségünkben: túlnyomóan, 31 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2000-ben mérték Zabaron, ahol 3,4 C° volt. A legmelegebbet, 37,9 C°-ot Szeghalmon regisztrálták 1994-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy a facebook felhasználóinak 23%-a naponta legalább ötször ránéz a saját profiljára?