Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Dalmákat és Izabellákat. A Dalma magyar eredetű, Vörösmarty névalkotásából származik. A héber-spanyol Izabella jelentése egyedül élő, tiszta, szűz, Baál isten által felemelt.

 

Július 12-én történt: 1851-ben letartóztatják Leövey Klárát, mert tanítványait forradalmi szellemben nevelte. 1940-ben bevezetik a tankötelezettséget. 1954–ben Elvis Presley aláírja első lemezszerződését a Sun Records-szal.

 

Ma van a vasutasnap.

 

Mai program: Rockmaraton zárónap, Harkányi Fürdőfesztivál.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 25 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1937-ben mérték Dobogókőn, ahol 5,2 C° volt. A legmelegebbet, 38,9 C°-ot Egerben regisztrálták 1922-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudta, hogy az első Oscar-díjátadó 1929-ben volt, 15 percig tartott, és filmre sem vették? A pletyka szerint az Oscar nevet az Akadémia könyvtárosától kapta, aki azt mondta: „Ez a szobor úgy néz ki, mint Oscar bácsikám.”