Mit jelent a piaci ár Harkányban?

Gazdaság - szerző: HH

Miután Németh Szilárd hangzatos, ám durván túlzó és a valóságot egyáltalán nem mértékben szemléltette, hogy miként mentette meg a magyar állam az áram- és gázfogyasztó lakosságot, az érintetteknek nem esett le szó nélkül az álla. A visszaosztott – ám hazugságon alapuló – áremelkedés viszont általános felháborodást keltett.

 

Természetesen szó sincs arról, hogy a nemzet rezsiharcosa és szakácsmester által bejelentett 5 és 12-szeres áremeléssel sújtanák a legtöbb háztartás számára betarthatatlan, éves átlagban vett átlagosnak meghatározott fogyasztás feletti részt, de az úgynevezett piaci ár mértéke nagyságrendileg sem tisztázott.

 

Mivel a közösségi oldalakon is sok hamis információ terjeng, megkerestük a harkányi szolgáltatókat, hogy megtudjuk, mennyit kell majd fizetni a havi 210 kilowatt áram, illetve 144 köbméter gáz feletti fogyasztásért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy kötnek-e új szerződést illetve az érinti-e a jelenlegi lakossági olcsóbb árat. Válaszukat – amennyiben kiállnak a nyilvánosság elé – oldalunkon tesszük közzé.