Most a Quaestor dőlt be: több lehet a Buda-Cash milliárdjainál is

Gazdaság - szerző: HH/MTI

Felügyeleti biztost rendelt ki a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden – nyilatkozta Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője. A hiány 150 milliárd forintra is rúghat.

 

 

Az intézkedésről az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa döntött kedden. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit. A kirendelés annak megszüntetéséig, de legfeljebb a folyamatban lévő ellenőrzési eljárást lezáró döntés meghozataláig tart.

 

Az MNB kedden reggel függesztette fel részlegesen a brókercég tevékenységi engedélyét, miután a hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt.

 

A Quaestor honlapján olvasható tájékoztatás szerint a társaság felügyeleti biztosa Szombati Zsigmond Zoltán, akit a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. jelölt ki. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. Az intézkedések hatálya alatt az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.