Munkásszállások tucatjai épülhetnek Magyarországon

Gazdaság - szerző: HH

Az országon belüli mobilitást szolgálná az a munkásszállás-kialakítás támogatási program, mellyel 25-30 szállást építenének Budapest kivételével az ország bármely pontján. A programon önkormányzatok nem indulhatnak.

 

A támogatások meghirdetésében is leszögezik, hogy legalább ötven százalékban magyar munkást kell elszállásolni és csak abban az esetben lehet más nemzetiségűeket, ha nincs magyar jelentkező. A támogatást igénylőknek tíz év fenntartási kötelezettségük van, melyből az első két évben türelmi időt kapnak.

 

A támogatási igény benyújtásakor a jelentkezőnek már be kell mutatnia olyan szerződéseket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy rövid időn belül magyar munkaerővel fel tudja tölteni a szálláshelyet. A pénzből nyolcvan százalékban kétágyas szobákat kell kialakítani és csak húsz százalékban lehet négyágyas szobákat, viszont ehhez megfelelő mosdó, szárító és mosási lehetőséget kell biztosítani.

 

A programban rendelkezésre álló 20 milliárd forint keretösszeg mellett mintegy 25-30 új munkásszállás kialakítására van lehetőség, ami 200-300 új férőhelyet jelent.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.