Napelemes lámpákat kaptak a buszmegállók

Helyi - szerző: HH

Az egyre rövidebb nappalok és a közelgő mindenszentek ünnepe évek óta sajátos igényként jelöli meg a Harkányhoz közeli buszmegállók kivilágítását.

 

Nem egy alkalommal lehet látni éjjel zseblámpával buszra váró személyeket a régióban, melynek legfőbb oka az, hogy a fedett várók környékén nincs világítás. A helyzetet az bonyolította, hogy ezekben az áramellátás sincs kiépítve.

 

Erre talált megoldást az elmúlt hetekben a harkányi önkormányzat, és önerős beruházásként napelemes töltésű lámpákkal szerelte fel a bolgár temetőnél valamint a deltánál lévő kiépített várakozóhelyeket.

 

Mint Remmert Ferenc elmondta, egy sikeres próbaüzem után további buszmegállók fejlesztése is szóba jöhet. Ezen túl a víkendtelepen is napelemes világítással elégítik ki azt a berkező lakossági igényt is, ahol többen panaszkodtak sötét utcaszakaszra, ám a közvilágítás engedélyeztetése korábban problémát okozott. Emlékeztetett: ilyen környezetbarát megoldást alkalmaztak a temetőben is, ahol további kandeláberek kaptak akkus lámpákat.