Nem fékezte meg az eligazítás a pedagógusokat

Belföldi hírek - szerző: HH

Nem volt hatásos Pintér Sándor eligazítás Budapesten, a padagógus szakszervezet lemondásra szólította fel a belügyminisztert.

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Rendkívüli Kongresszusa december 17-ei határozatában felszólítja Önt, hogy mondjon le tisztségéről a közoktatásban való teljes járatlansága és alkalmatlansága miatt – áll a szervezet szombat esti közleményében, melyet azt követően adta ki, hogy a beígért béremelés helyett egy pótlék változásáról jelen meg határozat a Magyar Közlöny késő éjjel kiadott számában.

 

Mint közleményükben hozzáteszik, olyan ember ne legyen a közoktatás vezetője, akinek elvárásaiban nyoma sincs semmiféle tartalmi elemnek, csak ellenőrzésekről, feladatszabásról, kontrollról, oktatási felügyeletről rendelkezik, láthatóan pedagógiai kifejezéseket nem ismer, és azok iránt nem is érdeklődik. Aki a szakemberhiányt óraadók létszámának jelentős növelésével gondolja orvosolni, annak fogalma sincs arról, hogyan működik egy közoktatási intézmény, mi a pedagógus munkája. Szakmánktól távol áll az Ön fogalomrendszere, sértő hangvétele és stílusa – fogalmaznak.

 

Arra reagálva, hogy Pintér beszédét az oktatáshoz való hozzá nem értésének előrebocsátásával kezdte, a PDSZ továbbra is önálló oktatási minisztérium felállítását követeli.