Nem mind arany, ami fénylik – tévedésből lopott málnaszörpöt

Baranya - szerző: HH

Kukákat borogatott, kirakatot törtbe be és ellopott egy üveg málnaszörpöt az a siklósi fiatalember, akit péntek hajnalban állítottak elő. Cikkünkben bemutatjuk a kevésbé veszélyes szörpöt, melyet vízzel hígított és homogenizált formájában fogyasztanak.

 

 

A zsaruk a fiatalembert elfogták, de előállítása során nem tudták kihallgatni, annyira részeg volt. Napja legnagyobb csalódását tudta csak bevallani, miszerint azért csórta el a málnaszörpöt, hogy véralkoholját szinten tartsa, ugyanis azt hitte, bor. A törés-zúzás garázdaság elkövetéséhez volt jó, a tévedés tárgya miatt pedig lopás vétsége miatt indított ellene büntetőeljárást a Siklósi Rendőrkapitányság.

 

Képünk illusztráció, mely azt mutatja be, melyikből lesz a málnaszörp. A bort más terményből csinálják, és ami a legfontosabb, más van az üvegre írva. Úgy tudni, a málnaszörp nem okoz semmilyen mámoros hatást, amit némi illékony formaldehiddel lebénított központi idegrendszerünkkel élményeként élhetnénk meg. Többen állítják: véredényeink dehidratációjából kifolyólag fejfájást sem okoz másnap. Mindent egybevetve a siklósi fiatalembernek ha erkölcsileg mindegy is, gazdaságilag mindenképpen deficites volt az este.