Nemzeti Vízművek: folyamatban van a Baranya-Víz integrációja

Baranya - szerző: HH

Az érintett önkormányzatok döntésének megfelelőn folyamatban van a Baranya-Víz tulajdonosváltása, a társaságot hamarosan a Nemzeti Vízművek irányítja majd.

 

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény 2021-es módosítása alapján lehetővé vált az önkormányzatok és a tulajdonukban álló víziközmű-szolgáltatók számára, hogy önkéntes módon egy állami integrációs folyamatban vehessenek részt – emlékeztet a Nemzeti Vízművek. A vállalat lapunknak leszögezte: A Baranya-Víz Zrt. integrációja folyamatban van, a fogyasztóknak nincs teendője, a víziközmű-szolgáltatás folyamatosan biztosítva marad.

 

A Baranya-Víz május 1-jén esedékes tulajdonosváltásáról szóló értesüléssel kapcsolatban nem kívántak nyilatkozni, erről utólag ígértek tájékoztatást.

 

Az önkormányzatok a közelmúltban döntöttek arról, hogy a Baranya-Vizet állami tulajdonba adják. Ez a gyakorlatban adminisztratív jelentőséggel bír, így a továbbiakban az állami társaság fogja meghatározni az olyan stratégiai döntések alapjait, mely többek közt az üzemeltetésre, a vezetésre vagy képviseletre vonatkozik. A fogyasztók a folyamatból semmit sem vesznek észre, a közvetlen feladatokat továbbra is a Baranya-Víz látja majd el.