Nemzetközi versenyre jelentkezhetnek magyar startup vállalkozások

Gazdaság - szerző: GR

Izrael magyarországi nagykövetségének kezdeményezésére idén Magyarország is képviselteti magát a Start Tel Aviv 2014 nemzetközi startup versenyen és ötnapos szakmai programsorozaton szeptember 13-19 között. A szervezők induló fázisban lévő webes mobilalkalmazást fejlesztő vagy IT biztonsági profilú hazai startupok jelentkezését várják június 30-ig – közölte az izraeli nagykövetség az MTI-vel.  

 

A világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatára Izrael magyarországi nagykövetsége, Tel Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ szakmai összefogása eredményeként juthat ki egy magyar startup alapító.

 

 

A NIH és a Design Terminál közös célul tűzték ki, hogy a hazai startup ökoszisztéma további fejlődése érdekében elősegítsék magyar csapatok rendszeres kijutását nemzetközi megmérettetésekre, egyben biztosítva számukra jó példák és gyakorlatok megismerését.

 

A pályázatokat héttagú nemzetközi szakmai zsűri értékeli, melyben helyet foglal többek közt Hagai Mei-Zahav, Izrael Állam budapesti nagykövet-helyettese, Záboji Péter az EEF elnöke, Korányi László a Nemzeti Innovációs Hivatal bel-és külkapcsolati elnökhelyettese, valamint Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminál főigazgatója.

 

A közlemény emlékeztet: Ilan Mor Izrael Állam nagykövetének kezdeményezésére tavaly októberben rendezték meg az Első Izraeli Magyar Innovációs Napot Budapesten. A szakmai nap sikerének köszönhetően Magyarország bekerült az előzetesen meghívott 20 ország közé, amely részt vehet a Start Tel Aviv 2014 nemzetközi programsorozaton Izraelben. Az ötnapos, intenzív megmérettetés az izraeli startup világban lehetőséget biztosít a résztvevőknek betekinteni Tel Aviv startup világváros sikerének titkába, megmérettethetik magukat és fejlesztéseiket nemzetközi szinten, egyben kapcsolatrendszert alakíthatnak ki a startup világ legelismertebb szereplőivel.  

 

A közlemény kiemelt célnak nevezi, hogy a programsorozat résztvevői az inspiráló környezetben tanulni és fejlődni tudjanak. A programsorozat felsorakoztatja az izraeli startup ökoszisztéma legjelesebb képviselőit és szakértőit, nemzetközi előadókat, vezető izraeli kockázati tőkebefektetőket és vállalkozókat.

 

Idén a Start Tel Avivval egyszerre rendezik meg a DLD Tel Aviv Innovációs Fesztivált is, mely a világ minden tájáról vonzza az innovátorokat, kockázati tőkebefektetőket és vállalkozókat. A Start Tel-Aviv program résztvevői kilátogatnak majd a DLD Fesztiválra is.