Nyári célok – közeleg a bikiniszezon

Életmód - szerző: SzFÉ

Egészséges életmódra váltani, vagy elkezdeni mozogni sosincs túl késő, vagy épp túl korán. A következő néhány sorban összefoglaltuk a legfontosabb dolgokat, amikre érdemes figyelni.

 

 

Mire is vágynak nők és férfiak egyaránt? Mi is a nemek közti közös pont? Naná ,hogy a tökéletes forma nyárra! Jön a tavasz, és illik időben elkezdeni készülni a bikini szezonra. Persze, február eleje van, minek sürgetni az időt?!Tudtátok ,hogy milyen fontos a fokozatosság, és hogy mennyire tudatosan kell az alakformálást elkezdeni? Most megkérdeztünk egy személyi edzőt a legfontosabb dolgokról.

 

Kérdéseinkre Horváth Attila válaszol, aki funkcionális edzéseket tart a Citrom utcai edzőteremben. Attila jelentős sportmúlttal rendelkezik, még tinédzser korából; két és fél évig tartózkodott külföldön, ahol jelenlegi karrierjének alapjait szerezte. Tanácsait érdemes megfogadni.

 

Miért érdemes már most elkezdeni készülni a bikiniszezonra?

 

Ez nagyon egyszerű, ha valaki kockás hasat, formás alakot akar nyárra, az nem megy csettintésre. El kell kezdeni mozogni, és egy normális étrendet kialakítani.

 

Mit értesz normális étrend alatt?

 

Fontos a napi többszöri étkezés. Együnk többször kevesebbet, lehetőleg ne gyorséttermi, zsíros, cukros ételeket fogyasszunk. Az alakformálásból az edzés csupán 30 százalékot vesz ki, a maradék 70 az étrenden múlik.

 

Mit ajánlasz azoknak, akiknek nincs pénzünk eljárni konditerembe?

 

Az interneten, Youtubeon vannak nagyon célszerű, otthoni edzés technikák. Például Béres Alexandra videóit ajánlom, mert egyrészt biztonságos, másrészt Ő is kompetens a témában. A legfontosabb az ,hogy egyszerű gyakorlatokat végezzenek otthon, mint guggolás, hasprés, alkar támasz, vagy más néven Plank.

 

Mi a véleményed azokról az otthoni edzőgépekről, amiket televízióban reklámoznak?

 

Látatlanban nem érdemes vásárolni, mert egyáltalán nem biztos, hogy valóban stabil a szerkezete, vagy épp strapabíró az anyaga. Amennyiben valaki otthonra szeretne edzőgépet vásárolni, ajánlom a Decathlont.

 

Sokszor esik szó mindenféle fogyasztó tablettáról, amiket drogériákban is be lehet szerezni, ezek valóban hasznosak, vagy inkább szemfényvesztés?

 

Az, hogy otthon ülsz, és tablettákat szedsz, amitől majd fogysz, olyan nincs, illetve ha van, akkor nagyon komoly egészségkárosodást okozhatnak. A vesét, a májat, epét ez mind-mind tönkre teheti. Annak nincs értelme ,hogy az ember elkezd koplalni, mert ez pont visszafelé sül el, ezt nevezik jojó effektusnak.Mint mondtam, a diéta a legfontosabb, és e mellé ajánlott az edzés. Az az edzés, amikor érzed ,hogy felszökött a pulzusod, izzadsz, lihegsz, és érzed, hogy olyan izmaid lettek megmozgatva, amiknek eddig a létezéséről se tudtál.