Nyáron? Meleg?! Itt az újabb riasztás

Belföldi hírek - szerző: HH

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére hétfő 14 órától csütörtök éjfélig az országos tisztifőorvos.

 

A szakmai szervezetek úgy látják, hogy az elhúzódó hőség kiemelten veszélyes az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre. Az idősek körében a tartósan magas hőmérséklet szív- és érrendszeri panaszokat okozhat, ezek észlelésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, továbbá érzékenyen reagálhatnak a gyógyszereket szedő betegek is – figyelmeztettek a közleményben, hozzátéve: 11-17 óra között tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a szervezetünket terhelő fizikai munkát.

 

Azt kérték, senki ne hagyjon gyermeket, sem háziállatot tűző napon álló gépjárműben, mivel az akár pár perc alatt is 50-60 Celsius fokra is felmelegedhet.

 

Kérték továbbá, hogy szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen rakjanak tüzet és csak akkor, ha nincs az adott vármegyében tűzgyújtási tilalom.
A strandolóknak azt ajánlották, árnyékban tartózkodjanak és magas faktorszámú napvédőkrémet használjanak.

 

Térségünkben csütörtökig napos, túlnyomóan derült idő várható, 33-34 Celsius-fok közötti csúcshőmérsékletekkel. A levegő hőmérséklete hajnalra 19-21 fok közé hűl.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.