Nyilvánosságra hozták az UFO-nyomozások jegyzőkönyveit

Nagyvilág - szerző: HH

130 ezer oldalt tesznek ki azok a jegyzőkönyvek, amik az amerikai légierő titkosítás alól feloldott, úgynevezett UFO-aktáit alkotják. Az azonosítatlan repülő tárgyak észlelését elemző dokumentumok Bloe Book Projekt néven szerepelnek.

 

 

A nyilvánosságra hozott dokumentumok az 1947 és 1969 közötti Ellenszenv Projekt fedőnevű, ufók észlelésével foglalkozó katonai nyomozások iratait tartalmazza. Olyan titkokra is rámutat, mint az 1947-ben kilenc egyidejű észlelés vagy az 1965-ös New Hampshiree-i észlelések exeteri incidensként elhíresült esetének teljes anyaga, de megtalálható benne annak a katonai repülő balesetének tényfeltárása is, amelyik 1948-ban ismeretlen légi járművel ütközött.

 

John Greenwald ufókutató azt követően tette elérhetővé a dokumentumokat, hogy az amerikában hatályos, tájékoztatás szabadságáról szóló törvény értelmében hosszas utánajárást követően megkapta.

 

A berekesztett nyomozások dokumentációival azonban nem vagyunk előrébb. A kor technikai fejlettségének köszönhetően nem tárnak fel releváns információkat, így a nagy következtetés, miszerint az amerikai hadsereg tud az idegenek létezésétől – elmarad. Az anyag egyedül arra szolgál bizonyítékul, hogy a legendás esetek valóban megtörténtek.