Öntözőrendszer építésére és edzőpálya felújítására pályázik a harkányi sportegyesület

Helyi - szerző: HH

A Magyar Labdarúgó Szövetség a TAO program keretében idén is pályázatot hirdetett sportegyesületek részére, melyben azok előtt fejlesztési lehetőségek nyílnak.

 

A pályázat révén a Harkányfürdő Sportegyesület az önkormányzat tulajdonában lévő sportpályán tervez két nagyobb fejlesztést; egy automata öntözőrendszer 6,65 millió forintból történő kiépítése mellett 1,78 millió forintból az edzőpályát is felújítanák.

 

Mivel az ötmillió forintot meghaladó beruházás esetén a pályázat beadásához szükséges a terület tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata is, valamint a sportpályára a felújítástól számított 5 évig – a támogatás mértékéig – jelzálogjog kerül bejegyzésre a magyar álam javára, a fejlesztési lehetőség az önkormányzat elé került. A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén jóváhagyta a sportegyesület törekvését, így támogató döntés esetén megvalósulhat a beruházás.

 

A Társasági adókedvezmény (TAO) rendszere lehetőséget biztosít plusz források bevonására a látvány-csapatsportágak fejlesztéseivel, így a labdarúgással kapcsolatan is. A kérelem lényege, hogy a szükséges forrást a lehetőséget kapott egyesületek szedik össze azoktól a cégektől, akik adójuk egyes hányadát így nem az államkasszába, hanem inkább sport- vagy kulturális szervezetek támogatására fordítják.