Pecsétgyűjtő játékot hirdet a Duna-Dráva Nemzeti Park

Életmód - szerző: HH

A Nagyharsányi szoborpark és a szaporcai Ős-Dráva látogatóközpont is szerepel a helyszínek között, melyekkel a sorában téli pecsétgyűjtő nyereményjátékot hirdet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága.

 

Az igazgatóság működési területén számos természeti látványosság, bemutatóhely, kultúrtörténeti szempontból is különleges létesítmény várja a látogatókat a téli időszakban is. A felszín alatt megbújó cseppkövek, a csordogáló patak, a különleges sziklaképződmények az Abaligeti-barlang legfőbb vonzerői. A barlang közelében található Denevérmúzeum a repülő emlősök titokzatos világába avatja be a látogatókat. Kölkeden a Fehér Gólya Múzeum központi témája a fokozottan védett vándormadár. Történelmünk sorsfordító eseményét, a mohácsi csatát, illetve az ahhoz vezető utat ismerteti a Mohácsi Nemzeti Emlékhely.

 

A Nagyharsányi Szoborpark a rendszerváltás előtti évtizedek szobrászművészetének értékeit őrzi és tárja a látogatók elé. A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a természet és az ember évszázados kapcsolatát mutatja be szemléletes formában. A Pécsen található Pintér-kert Arborétum egyedülálló magángyűjtemény nyomán létrejött történeti kert, örökzöldekkel, tavakkal, szobrokkal.

 

Aki szeretne a játékba bekapcsolódni, keressen fel a hét, télen is nyitva tartó bemutatóhely közül minél többet, valamint vegyen részt túráinkon! A teendő azonban mindezek előtt az, hogy aki bekapcsolódik a játékba, nyomtassa ki a www.ddnp.hu/jatek címről letölthető pecsétgyűjtő lapot.

 

A pecsétgyűjtő lap beszerezhető a játékban résztvevő helyszíneken, valamint a túravezetőknél is. Minden helyszín felkereséséért vagy túrán való részvételért jár a gyűjtőlapra 1-1 pecsét. Aki legalább 3 pecsétet összegyűjt, részt vehet a játékban, ahol a nyeremény öt darab kétfős tiszteletjegy, ami az igazgatóság összes bemutatóhelyére és meghirdetett túrájára érvényes 2024. folyamán.

 

A pecsétgyűjtő lapokat – legalább 3 megszerzett pecséttel – március 15-ig beérkezően kell beküldeni a név és az e-mail cím feltüntetése mellett postán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, 7625 Pécs, Tettye tér 9. címre, vagy szkennelve – fotózva – az attila.komlos@ddnp.hu emailre. A sorsolásra 2024. március 22-én, a Víz Világnapján kerül sor. További információk és a gyűjtőlap a DDNP honlapján is elérhető.