Pedagógus jogok, meghalt az Apple atyja

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Avagy mindent a mai napról. Mi történt a születésnapján? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Aurélokat. A latin név jelentése aranyos, Aurelinus nemzetséghez tartozó.

 

Október 5-én e napon történt: 1864–ben meghalt Madách Imre író, költő, drámaíró, ügyvéd, politikus, 1926–ban Jászai Mari színésznő. 1919–ben Norvégiában népszavazást tartanak az alkohol-árusítás tilalma mellett. 2010–ben Horvátországban lekapcsolták az utolsó analóg adót is, ezzel déli szomszédunk lett az első ország a régióban, ahol kizárólag digitális műsorszórás van. 2011-ben e napon hunyt el Steve Jobs informatikus, az Apple alapítója.

 

Ma van a pedagógus jogok világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 20C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2013-ban mérték Zabaron, ahol -8,6 C° volt. A legmelegebbet, 31,0 C°-ot Nyíregyházán regisztrálták 1935-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós patika (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy egy tehenet be lehet rúgatni, ha almával eteted?