Pedofília vádja – súlyos kérdéseket nem hajlandó tisztázni a rendőrség

Helyi - szerző: HH

Nem árulja el a rendőrség, hogy a feljelentő állításán túl rendelkezésre áll-e bármilyen bizonyíték arra, hogy a pszichológiai osztályon kezelt fiút valóban bántalmazta-e az iskola portása.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, egy diák anyja jelezte a helyi iskolának, hogy gyermekét szexuálisan molesztálhatta egy férfi. Az iskola pontosan követve a protokollt az értesülést továbbította Mohácsi Tankerületnek, akik a lánc sokadik tagjaként értesítették a rendőrséget. A feljelentéstől számított egy órán belül már bilincsben vitték el a férfit, akit őrizetbe vettek, majd ezen túlmenőleg kezdeményezték előzetes letartóztatását. Erre az utóbbi azonban már nem történt meg, a bíróság álláspontja szerint ugyanis úgy tűnik, erről szó sem lehetett. A hatóság ennél a pontnál azonban már titkolózni kezdett, igyekezve elfedni az ügy valódi, érdemi részleteit.

 

Példátlan módon azt sem hajlandó elárulni a rendőrség, hogy jelenleg milyen eljárás van folyamatban, csak annak első napján közzétett, részleteket nélkülöző, a férfi bűnösségét sugalló állításaikra mutatnak. Abból azonban csupán annyi derül ki, hogy annak idején minek a gyanújával indult eljárás, aminek első órájában elhurcoltak munkahelyéről egy megélhetését biztosító munkáját végző férfit.

 

Az est valamely mozzanatát akkor egyenesen aljasságnak minősítő állami szerv az érdemi adatközlést arra az újra és újra elismételt sablonra hivatkozva utasítja el, miszerint a nyomozás érdekét most éppen az szolgálja, ha hallgatásba burkolóznak az adófizetők és a társadalom előtt.

 

A hatóságok érthetetlen titkolózása eredményeként továbbra sem derült ki, hogy előfordulhatott-e, miszerint csupán a mohácsi tankerület nyomására hajlott kényszerintézkedésbe az ügy.

 

A társadalmi elvárásoknak megfelelni nem hajlandó hatóság elzárkózása egy tisztességes kommunikációtól azért is érthetetlen, mert a helyiek egyre nagyobb hangot adnak annak, hogy a számos, komoly problémát jelentő diák vagy annak anyja esetleg hamisan vádolta meg az idős férfit, aki emiatt elvesztette munkáját és attól kell tartania, hogy megszégyenül egy alig néhány ezer fős közösségben.

 

Sokan úgy vélik, az intézkedés elhamarkodott és megalapozatlan volt, csak azért történhetett ilyen szélsőséges formában meg, mert kiemelten érzékeny ügyként, rossz erőt demonstrálva próbálták kezelni a politikailag is érzékeny vádakat. Ennek erejét könnyen adhatta az is, hogy a vádakat maga a Mohácsi Tankerület közölte a rendőrséggel, aki a feljelentést követően egy órán belül elvitte a feljelentett személyt.

 

A hatóságok túlzott megfelelni vágyása egy újabb oktatási- nevelési intézetben kirobbant pedofilbotrány miatt nem lenne alaptalan, hiszen az ügykör régóta politikai síkon mozog: az elmúlt hetek során bukott bele épp egy ilyenbe hazánk köztársasági elnöke, a volt igazságügyi miniszter és a református egyház feje.

 

A történtek tisztázása folyamatban van, miközben nem szabad elfelejteni, hogy a rendőrség oldalunkon közölt korábbi közlésében hangsúlyozta, hogy megalapozott gyanú állt fenn. Ez csakis abban az esetben helytálló állítás, ha nem csak egyoldalú vádaskodás történt. A férfi Ady utcai albérletében olvasóink szerda esti jelzése és fényképei szerint – tehát az elhurcolását követően – házkutatást tartottak, mely eredményéről szintén érdekekre hivatkozva hallgat a hatóság.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.