Pellérden is virágozhat az ipari park

Baranya - szerző: HH

Pécs Kertváros felől Pellérdre utazva láthatjuk, hogy a volt a lőszerraktár területén az elmúlt években magánberuházás keretében új üzemcsarnokok épültek fel.

 

Ma még valószínűleg kevésbé látványos, ugyanakkor a terület további fejlődése szempontjából rendkívül fontos volt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a pellérdi önkormányzat közművel látta el a teljes iparterületet és rendezte annak környezetét.

 

Több, mint húsz önálló telek kapott víz- és szennyvízbekötést, megújult a belső úthálózat, ennek részeként megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, valamint út mellett új közvilágítás épült. A terület biztonságáról új kerítés, kamerarendszer és sorompó gondoskodik. Az összképet tovább javítja, hogy a pályázat keretében felújították és kibővítették a fogadóépületet, valamint a terület karbantartását szolgáló gépek tárolására alkalmas üzemcsarnok és létesült. A projekt megvalósítása 2019. március 31-én zárul.

 

A fejlesztésnek köszönhetően már több vállalkozás is jelentkezett befektetési szándékkal – jelezte a megyei önkormányzat. A település vezetése most azt reméli, hogy az iparterület összes értékesíthető telkére a közeljövőben vevőt találnak és a következő 2-3 évben újabb magántőkéből finanszírozott befektetések indulnak a területen. Ezeken a beruházásokon keresztül pedig élénkül a helyi érdekű gazdaság, növekszik a vállalkozások által helyben biztosított munkahelyek száma.