Pénteken megnyílnak a kapuk, Baranyába is érkezik a Modern gyárak éjszakája

Baranya - szerző: HH

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját. November 10-én – pénteken – országszerte nyílnak meg az üzemek, gyárak kapui, hogy bemutassák a mögöttük zajló munkát.

 

Az érdeklődők megismerkedhetnek az országban tevékenykedő, egyes területeken vagy mutatók alapján kiemelkedő eredménnyel működő gyárak tevékenységével, egyedi megoldásaival. A rendezvény felhívja a figyelmet azokra a hazai gyárakra és üzemekre, amelyek képesek az innováció, a kutatás-fejlesztés, a szervezetfejlesztés és a menedzsment területén világszínvonalú eredményeket elérni.

 

A rendezvény célja a szemléletformálás és a hazai ipari gyártással kapcsolatos elavult sztereotípiák felülírása. A csatlakozó vállalatok szerte az országból mutathatják be azokat a folyamatokat és technológiákat, amelyek hozzájárulnak a sikeres működésükhöz.

 

Az esemény többek között a pályaválasztás előtt álló fiatal generáció, a fejlődő és fejlődni vágyó kis- és középvállalkozások, a potenciális beszállítók, valamint az érdeklődő lakosság számára nyújt széles láthatóságot személyesen vagy az online térben.

 

Baranya megyéből a pogányi Magnus Aircraft repülőgyár 16 és 22 óra között online tart bemutatót, de négy másik pécsi gyár, üzem – a Körber, a Kontakt-Elektro, a Honsa és a Z Elektronika is szervez turnusokat a kulisszák mögé.