Pfizer és Szputnyik vakcinákkal folytatódik az oltás Harkányban

Helyi - szerző: HH

Kedden és szerdán a Pfizer/BioNTech valamint a Szputnyik vakcinákkal folytatódott a koronavírus elleni oltás tömeges beadása a harkányi művelődési házban kijelölt oltóponton.

 

 

Javában zajlik a harkányi oltóponton a koronavírus elleni vakcina beadása, ahol harmincnál is több orvosi praxis betegei jelenleg két készítményt kapnak. A Pfizer oltóanyagát azoknak adják be, akik korábban már megkapták azt és most második alkalommal érkeztek. A először oltottak most az orosz Szputnyik vakcinért állhattak sorba.

 

Ugyan mindenki időpontot kapott, ám sokan korábban mentek az oltóponthoz, így rövid időre többen is feltorlódtak a művelődési ház bejárata előtt. Hozzájuk mindkét napon rendőrök érkeztek, de rendkívüli intézkedésre nem volt szükség.

 

Az eseményhez az önkormányzat csupán a helyszínt biztosítja, annak koordinálásában, szervezésében nem vesz részt. Azoknak, aki regisztráltak az oltásra nincs további teendőjük, őket orvosaik személyesen keresik vagy központi értesítést fognak kapni a lehetőségről, melyből kiderül, mikor és hol várják őket.

 

A beoltottak igazolást kapnak, melyen szerepel az alkalmazott vakcina mellett a következő oltás időpontja is, valamint postán érkezik majd a védettséget igazoló kártya.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.