Pihenést ígérjünk, ne szórakozást?

Helyi - szerző: KT

Péntek éjjel a Tenkesalja Fesztivál önkormányzat által is támogatott harkányi állomása kicsit korábban zárt. Habár az engedélyek a szabadtéri színpadon megrendezett Royal zenekar koncertjére – információink szerint – nem csak fél tizenegyig szóltak, egy harkányi lakos pihenését módfelett zavarhatta a parkon átszűrődő zaj, mivel nyugtalanságát hangoztatva bejelentést tett a rendőrőrsre. Az említett időpontban így rendőrök jelentek meg a nyilvános és Európa szerte népszerű rendezvényen, majd a több száz szórakozó turista bánatára véget vetettek a jó hangulatú mulatságnak.

Egyenlőre nem tudni, hogy a város állítólagos – és ezesetben a honlapján is minden bizonnyal fellelhető – „csendrendeletére” hivatkozva ért így is túl korai véget a régió rendezvénye, vagy valamiféle hivatalosnak tűnő ügyvédi előadás győzte meg a rend őreit. Bárhogy is, joggal vetődik fel a kérdés: többen hajtották megnyugodva álomra a fejüket, mint ahányan bosszúsan tértek vissza szállásukra? Vajon az intézkedés célja összevethető az okozott kárral?

Több százan voltak a színpadnál, leginkább csehek és németek – mondta egy helyi vállalkozó alkalmazottja – nem értették miért nincs tovább zene, kérdezték, hol lehet még szórakozni ebben az üdülővárosban. Nem tudtunk nekik mit mondani, így mindenki hazament. Állítólag éjjeli egy óra után Harkányban bejelentve sem lehet hangosan buli, de még tizenegy sem volt. Decibel és hangerő mérésről beszéltek, de hogy ez milyen jogszabály, senki sem tudta megmondani, mindenki csak úgy hallotta a másiktól. Szerintem csak az a kiabáló bíró vagy mi ijesztette meg a rendőröket, de biztos megvizsgálják, jogos volt-e az egész.