Nem mondott le Harkány a helyi termelőket segítő projektről

Helyi - szerző: HH

Újra beadja Harkány önkormányzata a termelői piac további fejlesztését célzó 100 millió forintos pályázatot. A kormány a kisléptékű infrastrukturális- és eszközbeszerzési fejlesztéssel a helyi termelők piacra jutásának elősegítésén és a helyi alapanyagok felhasználásának támogatásán keresztül a helyi gazdaság fejlesztését célozta meg a felhívással.

 

Tavaly már tervezte Harkány a helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek fejlesztésének érdekében meghirdetett támogatás felhasználását, de a pályázat beadását követően világossá vált, hogy a beadott pályázat pontszáma kevés lesz a támogatáshoz. Mivel az elutasítás borítékolható volt, úgy viszont a módosított pályázat beadására már nem lett volna lehetőség, a már beadott pályázatot inkább visszavonták.

 

Most mobil higiéniai eszközök beszerzésével, illetve az épület akadálymentesítésének vállalásával pluszpontokra tettek szert, ezért ismét támogatási kérelemmel fordulnak a kormányhoz a 90 százalékban finanszírozott projekttel.

 

A korábbiakban már elkészült, felújított őstermelői piac tengelyén az Ady Endre utca felé tovább haladva a már meglévő – pékség melletti – épület rehabilitációjára, a pékség külső felújítására, további mobil árusítóhelyek kialakítására valamint a térburkolat cseréjére pályáznak. Ezzel a piac őstermelői része teljesen megújulna, egységes, szép képet adna az Ady Endre utca felől is.