Poroltóval fújta le a tolókocsis részeg a buszsofőrt

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy pécsi férfi ellen garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt, aki egy helyi járatú busz vezetőjére támadt.

 

A vádlott rokkantsága folytán kerekesszékhez kötött. 2015. év őszén a vádlott Pécs egyik dűlőjében közlekedett, mikor haladása során úgy ítélte meg, hogy az utcán parkoló autó őt zavarja. Ekkor a férfi a nála lévő faléccel a szabályosan parkoló autó tetejét, első-hátsó ajtaját, sárvédőjét szétverte mellyel több százezer forint kárt okozott.

 

Még ebben a hónapban a vádlott ittas állapotban várakozott Pécsett egy helyi járatú buszra. A buszmegállóban szidalmazta, illetve inzultálta az ott várakozókat. Az utasok, miután a busz megérkezett, jelezték a sofőrnek, hogy saját biztonságuk érdekében ne engedje felszállni a vádlottat. A vádlott mindezt észlelte, kimászott a kerekes székből, majd az autóbuszra az első ajtón keresztül felkapaszkodott.

 

Ekkor a sofőr a központtól segítséget kért, azonban miután ezt a vádlott meghallotta, magához vette az autóbuszon elhelyezett porral oltó készüléket, majd lefújta vele a sofőrt. Ennek következtében az autóbusz eleje megtelt porral, azonban a vádlott továbbra is a sértett arcába fújta a port mindaddig, amíg a készülék ki nem ürült. A férfi a cselekményével mintegy háromszázezer forint rongálási kárt okozott – közölte az ügyészség.