Rászoruló családok kerestetnek: kihíváscunami indult Harkányból

Helyi - szerző: HH

Különös kihívás indult útjára a Facebookon. Az éttermek egymást szólítják fel, hogy rászoruló családoknak segítsenek egy pizza erejéig az ünnepek alatt. A kezdeményezés a Hamburgerségből indult, az ötlet alapját néhány tombola szolgáltatta.

 

Az elmúlt hetek jótékonysági báljai, közösségi rendezvényei alkalmával a szervezők tombolához kértek felajánlásokat – ezen gondolkodott el Alpár György, a Hamburgerség üzemeltetője. Mint mondta, a pizzák, hamburgerek ekkor nem rászorulóknak jutottak, és nincs ez így rendben. Felszólította hát a szemben lévő Sétány éttermet, hogy ajánljon fel valamit szentestére és dobja tovább a labdát.

 

A gesztus értékű kezdeményezés – mely könnyen lavinát indíthat el a régióban – útjára indult, hiszen a Sétánytól a Buffaloba azonnal került a staféta, aki tétlenkedés nélkül a No Name-nak adta tovább még szerdán. Ő az Odeont hívta ki, aki pedig a Xavint kérte fel a jótékonyságra. A Xavin a Lídiának adta a labdát. Most a Kager Hotelen a sor, hogy átadja a stafétát.(szerkesztve)

 

Az éttermeknek bárki tehet javaslatot arra, mely rászoruló családot támogassák egy darab óriás pizzával vagy valami, a protfóliójukba illő étellel. Minden étterem maga dönti el, hogy mely családot támogatja a legszentebb estén – vagy épp állítja meg a kezdeményezést.