Rendezte: Columbo hadnagy

Életmód - szerző: KT

A kopott ballonkabáttal és a jöttét messziről durrogással jelző járgánnyal fémjelzett rendőrtisztnek van egy társa. Ellenben feleségével, a kutyát látni is lehet. Mit tudunk róla? Mi a neve? Eláruljuk. Megnéztük mind, és a héten megmutatjuk önnek is a különleges részeket. Töltse velünk a hét estéit egy-egy epizód és érdekes tény erejéig!

 

 

Columbo hadnagy basset houndjának a neve nem nagy titok. Kutya. Ezt a hadnagy számtalan részben elmondja. Talán kevesen emlékeznek, hogy egyszer próbál neki nevet adni. Szólítja Fido-nak, Mancsnak, egy zeneszám miatt Beethovennek is, de semmire sem hallgatott. Alapjában véve azért hozták el egy menhelyről, hogy majd megvédi a feleségét, de a kutya trénere szerint „ha Mrs. Columbo meg akarja védeni magát jobban teszi, ha megtanul karatézni”.

 

Peter Falk nem csak színészként kiválóskodott, két epizódot is ő rendezett. Mégpedig a Gyilkosság tervrajz alapján-t, első évad utolsó epizódját 1972-ben. Társrendezőként az 1972-es Fekete etűd-ben is segédkezett. A rendezők közül a legtöbb, hét részt Vincent McEveety jekészítette. A sorozatot egyébként megelőzte két Columbo-film, aminek a két epizódját nulladik évadként tartanak számon. No de nézzük Columbo művét. Nem kell letölteni, csak indítsa el.