Rendhagyó módon látják vendégül a harkányi hölgyeket

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt években hagyománnyá vált, és idén sem marad el a harkányi hölgyek vendéglátása. A járvány jelentette lezárások miatt ezt sajátos módon oldja meg az önkormányzat, mely találkozik azzal a korábbi célkitűzéssel, hogy a nehéz helyzetbe került vendéglátósokat is segítsék.

 

Mint Baksai Tamás ismertette, a 18 év feletti harkányi lakcímmel rendelkező hölgyeknek igyekeznek kedveskedni egy gesztussal, miszerint vendégül látják őket valamelyik helyi étteremben. Az önkormányzat már korábban is kötelességének érezte, hogy a helyi, igen nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeket valamilyen módon segítse, jelen kezdeményezéssel ez lehetőségeikhez mérten teljesülni látszik – fűzte hozzá a város polgármestere.

 

A vendéglátást természetesen idén nem a hagyományos módon kell érteni – hiszen az éttermekben csak az étel átvételéig lehet tartózkodni illetve a kiszállítás lehetséges – hanem a nőnapi üdvözlőkártya mellett egy ajándékutalványt adnak át, melyet a kiszállítást végző harkányi vendéglátóhelyek bármelyikén be lehet váltani. Ennek ellentételezését a város saját költségvetésének az eredetileg is hasonló ünnepségre szánt, a célra kiegészített keretéből állja.

 

Az utalványokat hétfőn kezdik kézbesíteni és szerdáig mindenki megkapja, felhasználásukra – tekintettel a pénteken megjelent új szabályozásra – nem a ráírt március 15-ei dátumig, hanem 17-éig van lehetőség.