Robbantás a pályaudvaron – VIDEÓ!

Nagyvilág - szerző: KT

Robbantás történt az egymillió lakosú Volgográd pályaudvarán a délelőtti órákban. Legalább tizenhárman meghaltak és több tucatnyian megsérültek. A Ria Novosti hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozik, amikor 18 halálos áldozatot ír, és negyven sérültről számol be.  

 

A hatóságok szerint egy öngyilkos merénylő nő követte el a robbantást. Oroszország déli részében több hasonló támadás is történt már az elmúlt években, amik többnyire iszlamista lázadókhoz köthetők és összefüggnek Csecsenföld szeparatista törekvésével. Legutóbb pénteken Pjatyigorszkban a népszerű üdülővárosban robbant autóba rejtett pokolgép, október végén Mahacskalában voltak támadások. Volgográdban októberben öngyilkos merénylő robbantott fel egy helyi busz, ahol hatan haltak meg. A sebesültek száma ekkor harminc volt.  

 

A terrorcselekmények félelmet kelhetnek a Szocsiban másfél hónap múlva megrendezésre kerülő téli olimpia látogatóiban és résztvevőiben, nem minden ok nélkül: Doku Umarov csecsen szeparatista vezér, Oroszország első számú közellensége még júliusban videoüzenetben fenyegetőzött, hogy mindent megtesz az olimpiai játékok megrendezése ellen.