Romániában fogták el a gyilkost

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Kolozsváron fogták el azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy tegnap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

 

Az 1962-ben született nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Constantin Brancusi utcában. A férfit a kolozsvári ítélőtábla elé állítják, majd ezt követően kezdődhet el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról. A magyar rendőrség a nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a román gyanúsított kiadását.

 

A magyar rendőrség a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön adott ki európai elfogatóparancsot Stamatiu Dan 54 éves román férfi ellen, mivel a gyanú szerint ő lőtt rá a nyíregyházi házaspárra szerdán. Ezt követően, három óra magasságában a román rendőrök elfogták. Az egyik Friss utcai családi házban történt lövöldözés nyomán egy 40 éves nő meghalt, egy 49 éves férfit pedig életveszélyes sebesüléssel vittek kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek. A gyilkosságok hátterében valószínűleg szerelemféltés áll.