Romantikus nagyjátékfilmet forgatott egy pécsi orvos

Baranya - szerző: HH/MTI

A Pécsi Tudományegyetem együttműködésével készített 93 perces nagyjátékfilmet az egyetem klinikáján aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként is dolgozó Vámos Zoltán. A Parázs szívek című romantikus alkotás január 18-tól kerül a mozikba.

 

A fájdalmas, őszinte szerelmi történetet mások mellett Szabó Erika, Viktor Balázs, Turi Bálint, Gulyás Ádám, Szakács Hajnalka, Dobó Enikő, Bezerédi Zoltán és Csöre Gábor kelti életre a filmvásznon – közölte Vámos Zoltán, a film pécsi író-rendezője.

 

A mozifilmeket, színdarabokat és dalszövegeket író, valamint színházi rendezéssel is foglalkozó orvos 1999 óta készít kisjátékfilmeket, klipeket. Első nagyjátékfilmjét 2015-ben kezdték el forgatni csaknem 45 millió forintos büdzséből, a pécsi egyetem jelentős támogatásával. A Magyarországon a Cinema City-hálózatnál látható Parázs szívek vetítési jogait tíz, túlnyomórészt szomszédos országban vásárolták még meg.

 

Vámos Zoltán  jelenleg egy új, Ceausescu volt román diktátor gyermekeiről szóló mozifilm forgatókönyvén dolgozik Schultz Sándorral közösen.