Saját okostelefont tesztel a Microsoft

Technológia - szerző: Kacsúr Tamás

Saját okostelefon modellt tesztel a Microsoft – írja Business Insider és a Wall Street Journal pénteki online kiadása ázsiai alkatrészgyártó vállalatok által kiszivárogtatott értesülésekre hivatkozva.

 

A Microsoft lépését szakértők az üzleti modellnek az Apple által alkalmazotthoz hasonló irányba való módosításaként értelmezik. A Microsofttal ellentétben az Apple saját maga tervezi és gyártatja a szoftvereit alkalmazó készülékeket. Értesülések szerint a Microsoft okostelefonja 4,5 hüvelyk átmérőjű képernyővel rendelkezik, míg az Apple iPhone négy hüvelykessel, a Samsung Galaxy S3 pedig 4,8 hüvelykessel.

 

A Microsoft saját táblagépe, a Surface bejelentése már hónapokkal ezelőtt elindította a találgatásokat, hogy a szoftvercég esetleg saját mobiltelefonnal is a piacra léphet. A Microsoft szóvivője nem kommentálta az értesülést. A Microsoft vezérigazgatója,  a Wall Street Journal lapnak hétfőn adott interjúban elkerülte a saját gyártmányú okostelefonra vonatkozó kérdés megválaszolását. Éppen elég dolgunk lesz az ünnepi szezonban a Nokia, a Samsung és a HTC készülékekkel. Arról, hogy tervezünk-e valami mást vagy sem, semmilyen összefüggésben nem nyilatkoznék – mondta.

 

A Nokia vezérigazgatója, a Microsofttól “átigazolt” Stephen Elop két héttel ezelőtt egy telekonferencián kijelentette, hogy szerencsésnek tartaná egy Microsoft telefon megjelenését a piacon, mivel az “ösztönözné” más Windows Phone operációs rendszeren futó telefonok értékesítését is. A Nokia igazgatója azonban hangsúlyozta, hogy nem ismeri a Microsoft terveit.

 

(MTI)