Siklós és Harkány is készül a következő támogatási ciklusra

Gazdaság - szerző: HH

Jövőre kezdődik a következő, hét éven át tartó uniós támogatásról szóló ciklus – emlékeztetett Nagy Csaba Siklóson. A térség országgyűlési képviselője a várkert fejlesztéseinek alapkőletételén a járásszékhely és a vár fejlesztéseire vonatkozó koncepciók elkészítésének fontosságáról is szólt.

 

Nagy Csaba szavai mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy Harkányban már folyik ezeknek az alapoknak a lefektetése. A következő támogatási időszak és Magyarország kormányának támogatókészsége városunk esetében is meghatározó lesz, hiszen jelenleg készülnek azok a tervek, amik iránymutatóul szolgálhatnak a fürdőváros következő fejlesztési lépéseinek.

 

A kormány 2018-ban ugyanis összesen 3,82 milliárd forint támogatást biztosított Harkány számára, amiből a 3,3 milliárdnyi infrastrukturális fejlesztés mellett 454 millió forintot a fürdő, így a város jövőképének kialakítására fordíthat a vállalat.

 

A régió szempontjából is fontos tervezési időszak hamarosan zárul, a kész elképzeléseket pedig a város a kormányzat előtt mutatja be.