Sok gyermek maradt otthon az első napokban, de nem jelentős a hiányzás

Helyi - szerző: HH

A héten újraindította a kormány a jelenléti oktatást az általános iskolák alsó tagozatán, valamint ismét fogadják gyermekeket az óvodák is. Harkányban mindkét intézmény esetén 20 százalék alatt volt a hiányzás.

 

Kitaibel Pál Általános Iskola Harkányban

 

Ha a szülő úgy dönt, hogy nem engedné a pandémiás időszakban iskolába vagy óvodába a gyermeket – és meg tudja oldani a felügyeletét -, a veszélyhelyzet alatt az intézmény vezetője engedélyezheti a távolmaradást. Az otthonmaradtaknak nincs digitális oktatás, nekik önállóan kell követni a tanmenetet és ott kell majd bekapcsolódni a tananyagba, ahol az iskolába járó társaik épp tartanak.

 

Fontos szempont a hiányzás is, amit a megszokott rend szerint tartanak számon, és aki 250 óránál többet van távol az oktatástól és így az éves teljesítmény alapján nem osztályozható, év végén tehet osztályozó vizsgát a tantestület döntése alapján.

 

Harkányban a nyolc alsós osztály összesen 220 alsós diákjának 10-15 százaléka nem vesz részt a járvány miatt a jelenléti oktatásban, míg a legkisebbek intézményében a 180 gyermek mintegy 20 százaléka marad otthoni felügyeletben.

 

A kormány azért döntött a kisebbek intézményi neveléséről, mert ott jellemzően kevesebb tanárral találkoznak a diákok, illetve a járvány hatása körükben a legcsekélyebb.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.