Sorsfordító karácsony – hiánypótló beruházások indulnak, megújul a fürdő

Helyi - szerző: HH

Rég volt ennyire kellemes a karácsonya városunknak – az utolsó munkanap utolsó órájában kaptuk a hírt, hogy 215 millió forint rendkívüli támogatást ítéltek meg a strand számára. Az elmúlt héten az önkormányzat is kiegyenlítette a fürdő irányába fennálló tartozását.

 

 

A város és a fürdő vezetősége részleteket is elárult arról a hiánypótló és felújítási beruházásról, mely megvalósítására a miniszterelnök aláírta egy 215 millió forintos rendkívüli támogatás nyújtását.

 

Hegyi Ákos, a vállalat igazgatója részletekbe is bocsátkozva elmondta: az összeg elegendő az 1996 óta különösen rossz állapotban lévő lepke medence felújítására – mely így már nem veszélyezteti a következő strandszezonban való nyitást – valamint egy csúszda telepítését is lehetővé teszi.

 

A fürdőigazgató rámutatott: a fejlesztések mellett számos körülményt is figyelembe kell venni a cselekvési terv elkészítésekor. A részleteket holnapi cikkünkben közöljük. A rendkívüli támogatással kapcsolatban Tiffán Zsolt, Baksai Tamás és Hegyi Ákos levélben fordult a harkányiakhoz.

 


 

Tisztelt Harkányi Polgárok!

 

Az elmúlt évek kiábrándító, ízléstelen és öncélú próbálkozásai után ősszel a megújulás útjára lépett Harkány. Azt a célt tűztük magunk elé, hogy térségünk első számú fürdővárosát ismét felhelyezzük a turisztika térképre, nemzetközileg is ismertté tesszük, hogy régi fényében ragyoghasson.

 

Az elmúlt napok ismét bizonyították, sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, hogy a rendelkezésre álló támogatásokat a közösség érdekében tudjuk felhasználni.

 

A város stabil működésének megteremtését követően örömmel számolhatunk be arról, hogy Magyarország Kormánya 215 millió forintos támogatást ítélt meg Harkánynak, a harkányi fürdőnek, amelyet már a 2015-ös strandszezon megkezdéséhez szükséges felújításokra fogunk felhasználni. Ezzel a jelképes ajándékkal kívánunk minden harkányi polgárnak áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt!

 

A támogatás azért is kiemelt jelentőségű, mert tényleges fejlesztésre fordíthatjuk, nem pedig az elődök által hagyott költségvetési lyukak befoltozására. Itt jegyezzük meg, hogy a harkányi önkormányzat a napokban rendezte a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-vel szemben fennálló közel 100 millió forintos tartozását és a tavasz folyamán további 20 millió forint támogatást nyújt a strandmedencék felújítását célzó projekt finanszírozásához. A források lehetőséget biztosítanak az V. és VI. számú medencék felújításához, alapul szolgálva az energetikai pályázatok (vízgépészeti berendezések cseréje) beadásához, megteremtve a III. számú medence átalakításának és funkcióváltásának a lehetőségét is.

 

Karácsony közeledik, az ünnep a békéről és az egyensúlyról is szól. Harkányban a sikertelenség az elmúlt években békétlenséget szült, az egyensúly felborult. Most történelmi lehetőségünk van arra, hogy megteremtsük mindkettőt. Csak békében és egyensúlyban tud épülni a város, csak így lehet öröm és boldogság forrása fürdő, csak így lesz lehetőség a fenntartható fejlődésre. Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy Harkányt fürdője, gyógykórháza, pezsgő élete, kultúrája kiemelje a hazai fürdővárosok sorából.

 

A részletekről, a fejlesztések hátteréről az ünnepeket követően egy rendkívüli sajtótájékoztatón fogunk beszámolni.

 

Tiffán Zsolt sk.

országgyűlési képviselő

 

Baksai Endre Tamás sk.

polgármester

 

Hegyi Ákos sk.

vezérigazgató

Harkányi Gyógyfürdő Zrt.