Sportcentrum készül egy hektáron

Helyi - szerző: HH

Futás, vitorlázás, rallye és box területén is kipróbálta már magát a Mentőhajó Alapítvány. A formula most egy sportcentrum életre hívásával úgy tűnik, önmagára talált. 

 

 

A nemrég megvásárolt, korábban üzemeltetési nehézségekkel küszködő egyhektáros területen már elkezdődtek a munkálatok, első vendégeit már idén fogadhatja.

 

A Forrás panzió melletti Akvamarin területén négy apartmanház, a főépület és egy kétszintes, erkélyes panziókat felsorakoztató épület fogadja a vendéget, összesen mintegy száz férőhelyet biztosítva a sport szerelmeseinek – mutatta be a területet Pataki Péter, az alapítvány ügyvezetője.

 

Az edzőtáborok, területi versenyekre érkezők illetve az aktív pihenést keresők számára kialakításra kerül a foci- illetve kézilabdapálya mellett egy teniszpálya is, a hátsó, zöld övezetet pedig futópálya fogja körbevenni. A pingpongosok mellett a súlylökőkre is gondoltak a homokpad tervezésekor, de a szomszédos Thermal hotel együttműködésére építve akár wellness és uszodai szolgáltatások is igénybe vehetőek lennének. A küzdő és önvédelmi sportot kedvelők számára a szabadtéri ring illetve tatamik jelentenek sportolási, felkészülési lehetőséget, a maga 16 méterével pedig a régió egyik legnagyobb crossfit állványa kerül hamarosan a helyére. A területen szabadtéri fitneszeszközök, gépek is helyet kapnak.

 

A kétszintes, erkélyes vendégház alsó részében két nagyobb, önálló bejárattal rendelkező lakosztályt alakítanak ki. Ez, illetve az apartmanházak felújítási munkálatai most vannak folyamatban. Az átalakítás az udvart sem kerüli el: a bejárat után a két épületet oszlopokra helyezett árkáddal kötik össze.