Strandolás – szokatlan, de nem szabálytalan a burkini viselete a medencében

Helyi - szerző: HH

A muszlim nők teljes testet elfedő öltözetére a strandi fürdőzés közben is szigorú előírások vonatkoznak: nem mutathatják csupasz testrészeiket, így nyilván nem bikiniben fognak a medencébe menni. Az iszlám európai jelenlétének feltűnő szimbóluma, a burka, csador vagy épp a nikáb igencsak megosztó társadalmunkban.

 

A modern felfogással és az európai fürdőkultúrával nehezen összeegyeztethető öltözet megjelenése Harkányban sem példa nélküli: legutóbb a hétvégén ment egy burkinis nő a medencébe, akit két férfi megjegyzésekkel illetett. Párja védelmére kelt, vita alakult ki és fröcskölni kezdték egymást.

 

A biztonsági kamerák felvételéből kiderült, tettlegességre nem került sor, mire az úszómester által hívott biztonsági őrök a helyszínre értek, a felek távoztak a medencetérből. A bosnyák pár rendszeres vendége a strandnak, megelőző napokban és vasárnap is ellátogattak a hűsítő medencékbe.

 

A rendőrség azt közölte az Új Harkányi Hírekkel, hogy az esetről bejelentést sem kaptak.

 

A fürdő szabályzata szerint fürdeni csak fürdésre szánt ruházatban lehet, ám ennek stílusát semmi sem rögzíti. A burka-szerű öltözet fürdőruha változata egyébként a legnagyobb sportszergyártók palettáján is szerepel. Ez, vagy a fürdés céljára tartott egyéb ruhadarab a tulajdonos szándéka szerint fürdőruha, mely nem utcai viseletet jelent, ennek megfelelően nyilván elvárható, hogy éppoly tiszta legyen, mint például egy térdig érő fürdőnadrág vagy éppen egy szinte teljes testet beborító sport dressz.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.