Stratégiai partnerségre lépett a DUE és a harkányi fürdővállalat

Helyi - szerző: HH

Stratégiai partnerséget kötött a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.. A megállapodás a harkányi munkaerő helyben tartása mellett szakemberek képzésével az üzemeltetés célkitűzéseit is hosszú távon szolgálja.

 

 

A stratégiai partnerséget rögzítő megállapodást az egyetem rektora, dr. András István, a tulajdonos önkormányzat képviseletében Baksai Endre Tamás polgármester, valamint a fürdő igazgatóságának részéről dr. Muity György írta alá a héten Harkányban.

 

Mint az igazgató ismertette, a partnerségnek köszönhetően a fürdő dolgozói az egyetemi felvételi eljárás során többletpontokhoz jutnak, vállalva, hogy megszerzett szaktudásukat helyben kamatoztatják majd.

 

A fürdő vezetésének célja a személyügyi döntések terén sem a pillanatnyi megoldások felmutatása, nem a napi túlélés, hanem egy olyan, évek, évtizedek alatt beérő stratégia kidolgozása, amit a Dunaújvárosi Egyetemmel való partnerség is megalapoz – fogalmazott Muity György. Leszögezte: az oktatásnak köszönhetően a jövő gépészmérnökeit biztosítják a harkányi fürdő számára. Mint hozzátette, egy sikeres felvételi után szeptembertől már három harkányi dolgozó meg is kezdi egyetemi tanulmányait Dunaújvárosban.

 

Mint kitért rá, a most aláírt partnerség mellett számos együttműködésben vállal oroszlánrészt a harkányi fürdő, így elkötelezettek abban is, hogy a Pécsi Tudományegyetem egyik gyakorlati helyeként még szorosabbra fonják kötődésüket a pécsi egyetemmel.