Százmilliókat nyert Harkány a közterületek további rendezésére

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Összesen 410 millió forint TOP-os pályázati támogatást kapott Harkány többek közt az arborétum élhetővé tételére, egy modern játszótér felépítésére a háromszögben valamint az óvoda melletti parkoló kialakítására – tájékoztatta az Új Harkányi Híreket Baksai Endre Tamás.

 

Drávaszabolcsi háromszög játszótere Harkányban

 

Az arborétum fejlesztését 200 millió forintból valósíthatja meg az önkormányzat az Élhető települések pályázat nyertes támogatásnak köszönhetően – ismertette Harkány polgármestere. A jelenleg funkciók nélküli parkot rendbe teszik, utcabútorok, padok kerülnek kihelyezésre, megújulnak a sétányok, tanösvényt alakítanak ki, valamint gumis futópálya is épül. Mindemellett a gyermekek számára ügyességi és fejlesztő elemeket tartalmazó játszóteret kap a terület.

 

A több elemből álló másik pályázati siker 210 millió forint támogatást jelent Harkánynak. Ebből a sportcsarnoknál kültéri sport- és szabadidős park épül kosárlabda- gördeszka- valamint pingpongpályával, sakkasztallal és árnyékolóval, de felújítják a vizesblokkokat, öltözőket is. A pályázat részeként a drávaszabolcsi háromszögben modern gyermekjátszótér kerül kialakításra árnyékolóval, ivókúttal. Ingyenes parkolót alakítanak ki a Dankó Pista utcában, melynek burkolatát fel is újítják illetve kiszélesítik.