Százötven fellépő az idei Rockmaratonon

Baranya - szerző: GR

Százötven, köztük tíz külföldi zenekart és 35-40 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a július 7. és 13. között megrendezendő 11. pécsi Rockmaratonra.  

 

 

 

Az esemény a korábbi évekhez hasonlóan a Malomvölgyi Arborétumban lesz, ahol hat nap alatt négy színpadon a hazai rock/metál hazai kiválóságai mellett a műfaj több világhírű képviselője is szórakoztatja a közönséget – mondta Varga Zoltán operatív szervező az eseményt beharangozó pénteki pécsi sajtótájékoztatón.

 

Kiemelte: a Deák Bill Blues Band, a Hobo és Bandája, a Vágtázó Halottkémek, valamint a svéd Sabaton, az Arch Enemy, az angol The Exploited és mások mellett a brazil Sepultura is fellép a baranyai megyeszékhelyen, a Rockmaraton tehetségkutatóján pedig 30 együttes kap lehetőséget a bemutatkozásra.  

 

Varga Zoltán kitért arra, hogy a nettó mintegy 50 millió forint költségvetésű fesztivál előkészületei jól haladnak, a belépők árusítása már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, ennek alapján elmondható, hogy a Rockmaraton iránt nemcsak itthonról, hanem külföldről, határon túli magyar területekről is nagy az érdeklődés.  

 

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy a Rockmaraton sok embert vonzó, üde színfoltja Pécsnek, a kultúra városának, ezért az önkormányzat a komolyzenei rendezvényekhez hasonlóan fontosnak tartja annak támogatását. Elmondta, a város idén 5 millió forinttal segíti a szervezők munkáját.  

 

Hangsúlyozta, hogy a Rockmaraton ízig-vérig pécsi fesztivál: a szervezését és a vendégek ellátását is döntően helyi szakemberek biztosítják, idén pedig a sört is pécsi cég biztosítja. Varga Zoltán elmondta: egy-egy Rockmaratonon csak sörből több mint 2500 litert fogyaszt el a közönség.