Szemét ügy – nem igazán sikerült eldönteni, ki az illetékes a második félév rendjében

Baranya - szerző: HP

Júliustól a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység országos szintű koordinálását a Mol egyik leányvállalata végzi majd – számolt be róla korábban az Új Harkányi Hírek. 

 

A jelenleg regnáló kukás cég, a Dél-Kom akkor csak az első féléves szemétszállítási rendet küldte el, mert úgy gondolták, hogy a második etapban már a Mol fogja diktálni az ütemet.

 

Megkerestük a Molt, aki azonban azt közölte, hogy a jelenlegi szolgáltató illetékes a második félév rendjének kihirdetésében is, nem is igazán tudják, miért náluk érdeklődünk.

 

Ismét megkerestük a Dél-Komot, hogy megtudjuk, változik-e a harkányiak megszokott szemétszállítás rendje néhány hónap múlva, de erre a megkeresésre egy hét alatt sem tudtak választ adni.

 

Egy biztos: a kukákat június után is kiürítik, a szemét nem marad a harkányiak nyakán, csak épp nem megy az országos szintű átállás térségünkben túl zökkenőmentesen.

 

Meg kívánjuk jegyezni, hogy a kukás cég a köznyelvvel ellentétben a szemetet hulladéknak, a kukát pedig az azt gyűjtő edénynek nevezi, és erre a legtöbb alkalommal emlékezteti is szerkesztőségünket. Ha esetleg megint ezt szeretné tenni, hívja, ahogy csak akarja, de legyen oly kedves és csapja már levele mellé a második féléves hulladékszállítási vagy gyűjtőedényürítési tervet, hogy végre kiderüljön, mire készüljön az évente alig néhányszor nyaralójába érkező adófizető.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.